Αρχική
2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
Διδακτικό Προσωπικό
Ιστορική Διαδρομή
Οι τάξεις μας
Τμήματα - Ειδικότητες
Άλλοι χώροι
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
Ενδιαφέρουσες συνδέσεις
Επικοινωνία
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Στ΄ τάξη - Σχολικό Έτος 2001-02

Τμήμα: Στ1΄
Δάσκαλος τμήματος: Παναγιώτης Σακουλάς
Δραστηριότητες τμήματος: Είμαστε τα παιδιά της Στ1΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην αρχή της χρονιάς προγραμματίσαμε να επισκεφθούμε χώρους που έχουν σχέση με τα μαθήματά μας και με τη μόρφωσή μας γενικά. Έτσι μέχρι τώρα έχουμε επισκεφθεί το συγκρότημα της "Αλήθειας", όπου γνωρίσαμε πως γίνεται μια εκπομπή στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και πως τυπώνεται μια εφημερίδα. Επίσης επισκεφθήκαμε το ιστορικό μοναστήρι της Νέας Μονής. Στο μέλλον θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, τη λιμνοδεξαμενή και το ταχυδιυλιστήριο του Αγίου Γεωργίου, το Κάστρο της Χίου και το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Αποφασίσαμε να δενδροφυτεύσουμε ένα χώρο σε μια περιοχή του Δήμου Καμποχώρων, αφού πρέπει όλα τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση.


Τμήμα: Στ2΄
Δασκάλα τμήματος: Αγγελική Φιστουρή - Καρατζά (μέσα στη φωτογραφία και ο Διευθυντής Νίκος Καρτάλης).
Κάλεσμα για λίγη δράση: Γειά σαςΕίμαστε η Πόπη και η Αρετή, η Ελιγκέρτα, ο Νίκος και ο Γιάννης, η Ελισάβετ και η Αγγελική, ο Μανώλης, ο Βαλάντης, ο Αντώνης και ο Λευτέρης, η Τζίνα και η Βέρα, η Ανδρονίκη και ο Γιάννης, μαζί με την αγαπημένη μας δασκάλα κ. Αγγελική και τον καλό μας διευθυντή κ. Νίκο. Αποτελούμε το Στ2΄ τμήμα του 2ου Δημοτικού σχολείου της πόλης Χίου. Σας χαιρετάμε και σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε το μυροβόλο νησί μας. Ελάτε για έναν περίπατο στο Κάστρο της Χώρας, μια επίσκεψη στο τουρκικό Τζαμί, στη Βιβλιοθήκη του Κοραή, το Ναυτικό Μουσείο, το Ιστορικό, το Λαογραφικό και το Αρχαιολογικό. Ελάτε, μπορούμε να περιπλανηθούμε και στον όμορφο Κάμπο. Να θαυμάσουμε τα μεγαλόπρεπα αρχοντικά του, το Μαυροκορδάτικο, το Αργέντικο, τις βοτσαλωτές αυλές, τα καταπράσινα περιβόλια και τα πέτρινα καμπαναριά των εκκλησιών. Ελάτε, θα ανεβούμε να προσκυνήσουμε στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά τα οστά των Χιωτών μαρτύρων της τουρκικής θηριωδίας και μετά να κατεβούμε στην πανέμορφη ακρογιαλιά της Αγίας Φωτεινής να χαρούμε την πεντακάθαρη θάλασσα, το ψάρεμα, τη βόλτα στο εκεί γραφικό λιμανάκι.Εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει αυτές τις επισκέψεις, τις οποίες θα ολοκληρώσουμε με τη λήξη της σχολικής χρονιάς μας. Σας περιμένουμε

Τμήμα: Στ3΄
Δασκάλα τμήματος: Πάτρα Μενεξέ (μέσα στη φωτογραφία και ο Υποδιευθυντής Μίλτος Σωτηράκης).
Κάλεσμα για λίγη δράση:Γεια σας και σας καλωσορίζουμε στη συντροφιά μας. Είμαστε οι μαθητές του Στ3΄ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου. Για προσέξτε μας καλά. δεν είμαστε έξυπνες φατσούλες; Και όχι μόνο…Είμαστε και καλλιτεχνικά ταλέντα. Ζωγραφίζουμε, παίζουμε μουσικά όργανα, συμμετέχουμε σε χορωδίες εντός και εκτός σχολείου. Φυσικά έχουμε και αθλητικά ταλέντα. Ευελπιστούμε και φέτος να πάρουμε το πρωτάθλημα μπάσκετ, όπως πέρσι το ποδόσφαιρο.Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα, γι' αυτό από την αρχή της σχολικής χρονιάς προγραμματίσαμε να κάνουμε αρκετές επισκέψεις την άνοιξη.Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε μαζί μας:

  • Το κάστρο της Χίου, χτισμένο από τους Γενουάτες.
  • Το Τζαμί, κειμήλιο της Τούρκικης εισβολής,
  • Τα εγκαταλειμένα χωριά της Βόρειας Χίου με το επιβλητικό σπήλαιο του Αγ. Γάλατος, ανάμεσα στα βράχια και τις μύριες ευωδιές από τα βότανα και τους σπάρτους που σε καλωσορίζουν μαζί με τη φιλικότητα των κατοίκων.
  • Τα μεσαιωνικά χωριά της Νότιας Χίου, Μεστά και Ολύμποι.

Τα ταξίδια μας, όμως, θα συνεχιστούν και εκτός του Νομού.Στις 5 Απριλίου θα επισκεφθούμε τη Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη, την Παλαιά Βουλή και το Μουσείο Μείζονος Ελληνισμού.Γι' αυτό σας λέμε ελάτε στη συντροφιά μας και θα σας χαρίσουμε σίγουρα μια νότα ευτυχίας και ξεγνοιασιάς.