ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!

Μαρ 202421
Στο μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές της Α και Β τάξης είχαν τη δυνατότητα να έχουν μια πρώτη εμπειρία με την τεχνητή νοημοσύνη, ζωγραφίζοντας τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες και στη συνέχεια να τις «φορέσουν» με χρήση εφαρμογής Artificial Intelligence (AI).

ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!

Μαρ 202421

Το BeeBot είναι η έξυπνη μέλισσα ρομπότ. Ο προγραμματισμός της μπορεί να γίνει με τα πλήκτρα που βρίσκονται πάνω της ώστε να μπορεί να κινείται με ακρίβεια στον χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω, αριστερά ή δεξιά. Τα μικρά παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες αναλυτικής σκέψης και στρατηγικές επίλυσης προβλήματος με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο!

 

ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ!!!

Μαρ 202421
Την Κυρα-Σαρακοστή,
που είναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας τη φτιάχναν
με αλεύρι και νερό.
Για στολίδι της φορούσαν
στο κεφάλι της σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν
γιατί νήστευε καιρό.
Και μετρούσανε τις μέρες
με τα πόδια της τα επτά
κόβαν ένα τη βδομάδα
μέχρι να ‘ρθει η Πασχαλιά.
Και το ζυμαράκι που περίσσεψε….αξιοποιήθηκε κι αυτό…φτιάχνοντας το αλφάβητο!!!
Οι μαθητές του Α1

“ΜΕΓΑΛΩΝΩ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ”

Μαρ 202421
Η σεξουαλική αγωγή για τα παιδιά της Στ τάξης αποτελεί σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής τους πορείας, παρέχοντας βασικές γνώσεις για το σώμα, την υγεία και τις σχέσεις ,πάντα με σεβασμό στην ηλικία και το επίπεδο κατανόησης των παιδιών. Η κ. Βαρβάρα Σιαρμπα, μαία, επισκέφτηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τα παιδιά με σεβασμό και ευαισθησία. Την ευχαριστούμε πολύ!

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Μαρ 202421

Και του χρόνου η Τσικνοπέμπτη !! Με υγεία και πάντα καλή διάθεση!! Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τα σουβλάκια που πρόσφεραν και την κυρία Σταυροπούλου που επιμελήθηκε το ψήσιμο τους! Πιο νόστιμα δεν έχουν υπάρξει!! 😋

ΜΑΣΤΙΧΑ- ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΣΚΙΝΟΥ

Μαρ 20246

Εκπαιδευτική εκδρομή στο μεγαλύτερο μαστιχοχώρι, το Πυργί! Μετά την ενδιαφέρουσα ιστορική ξενάγηση στο χωριό, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Μαστίχας, όπου είδαμε και μάθαμε πολλά σχετικά με την ιστορία του τόπου μας, τη ζωή των ανθρώπων στο παρελθόν, καθώς και την καλλιέργεια της μαστίχας. Τέλος, ήρθαμε σε επαφή με τη φύση και γίναμε για λίγο κι εμείς μαστιχοκαλλιεργητές!

από κάτω από: Δ ΤΑΞΗ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΣΤΙΧΑ- ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΣΚΙΝΟΥ    

ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΛΛΕΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Μαρ 20245

Εμπλέκοντας ενεργά μαθητές στην μαθησιακή διαδικασία με την υιοθέτηση πρακτικών που προωθούν τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την συνοχή εντός του σχολείου, οι μαθητές του ΣΤ1 αξιοποίησαν τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις των γραμμάτων παίζοντας με τα γράμματα με τους μαθητές του Α1. Το παιχνίδι είναι χαρά και μάθηση!!

από κάτω από: 3D DeSI, Α ΤΑΞΗ, ΣΤ ΤΑΞΗ, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΛΛΕΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ    

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μαρ 20243

Τα μαθηματικά γίνονται πιο διασκεδαστικά με τρισδιάστατες εκτυπώσεις! Αφηρημένες έννοιες όπως οι κλασματικές μονάδες και οι κλασματικοί αριθμοί, τα ισοδύναμα και ανάλογα κλάσματα αποκτούν υλική υπόσταση!

από κάτω από: 3D DeSI, Γ΄ ΤΑΞΗ, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ    

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Φεβ 202429



Λήψη αρχείου

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025    

“O ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ”

Φεβ 202428

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές του Β2 και του Α2που επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη “Κοραή” προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Ο μικρός Κοραής “. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Σέβη και την κυρία Μαρία, που βοήθησαν μέσα από ιστορίες, δραστηριότητες και παιχνίδια να γνωρίσουν τα παιδιά καλύτερα τον Αδαμάντιο Κοραή και να αγαπήσουν λίγο περισσότερο τα βιβλία. Φεύγοντας, ανυπομονούν να επισκεφθούν ξανά τη βιβλιοθήκη “Κοραή ” για να ξεναγηθούν και στους υπόλοιπους χώρους της και να κάνουν και πάλι τα βιβλία “χαρούμενα”. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές έμαθαν, έπαιξαν, είδαν, άκουσαν, γέλασαν και αγάπησαν τη βιβλιοθήκη!

από κάτω από: Α ΤΑΞΗ, Β τάξη, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “O ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ”    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων