ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ!

Απρ 202411

Βιωματική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πυργί- Μουσείο Μαστίχας. Σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Ομηρούπολης τα παιδιά της Στ τάξης μετείχαν σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και καλοσχεδιασμένη δράση!😍

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Απρ 20246

Οι μαθητές της Στ τάξης είχαν την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούν σχετικά με το πολλά υποσχόμενο έργο MUSICA από την αρμόδια ομάδα που απαρτίζεται από μέλη του πανεπιστημίου Αιγαίου και υπαλλήλους του δήμου Χίου. Το MUSICA είναι ένα καινοτόμο έργο που έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας Πλατφόρμας Πολλαπλών Χρήσεων, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο, τα κύματα και τον ήλιο για την ενίσχυση του ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή των Οινουσσών. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για να γνωρίσουν τα παιδιά το πεδίο που αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!!

ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Απρ 20246

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων στον πλανήτη μας. Οι μαθητές μας εξέφρασαν καλλιτεχνικά την αγάπη και τη συμπαράστασή τους σε αυτά! Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Εικαστικών κ Ανδρεοπούλου !! Μπράβο σας!!🐶🐱

 

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ

Απρ 20246

Στις 6 Απριλίου κλείνουν 191 χρόνια από τον θάνατο του Αδαμάντιου Κοραή. Τιμώντας τον δάσκαλο του Γένους μας για τη συμβολή του στον αγώνα για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο ελληνικό κράτος, συμμετείχαμε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Βιβλιοθήκη Κοραή στον χώρο του ανδριάντα του.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Απρ 20242

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ολοκληρώθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας. Και του χρόνου να είμαστε καλά, η χάρη της να σκεπάζει όλους μας!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ    

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

Απρ 20242

Παιδιά, πάντα ψηλά να κρατάτε τη σημαία μας! Περήφανοι να νιώθουμε για τη χώρα μας και για εσάς, τη νέα γενιά που προετοιμάζεται για να πάρει στα χέρια της το μέλλον.Συγχαρητήρια για την όμορφη παρουσία σας στην παρέλαση! Μπράβο στους άξιους συναδέλφους κ Δημήτρη Μπαλασά , Σμαρώ Γουρουνη και Λένα Τσαμπούρη για την άρτια προετοιμασία και εκτέλεση! Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!    

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821

Απρ 20242
Με μια συγκινητική γιορτή οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης τίμησαν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η γιορτή, αφιερωμένη στο κορυφαίο έργο του Διονύσιου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» μας θύμισε τη δύναμη Ψυχης με την οποία οι Μεσολογγίτες αντιμετώπισαν τα δεινά κατά τη διάρκεια της πολιορκίας τους από τους Τούρκους. Υπομένοντας την πείνα, τις αρρώστιες, τον θάνατο, τον εξωτερικό εχθρό αλλά και τα εσωτερικά διλήμματα κατάφεραν να ξεπεράσουν την ανθρώπινη φύση τους και να οδηγηθούν στην ηθική ολοκλήρωση μέσω της αυτοθυσίας τους. Παρέμειναν ελεύθεροι, αν και πολιορκημένοι. Εύγε στα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς👏🏻👏🏻👏🏻Eleni Kalagia, Μαρια Κοτζιά, Λένα Τσαμπούρη, Βάνια Ανδρεοπούλου👏🏻👏🏻
 
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821    

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Απρ 20242

Οι μαθητές της Στ ταξης είχαν την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούν σχετικά με το πολλά υποσχόμενο έργο MUSICA από την αρμόδια ομάδα που απαρτίζεται από μέλη του πανεπιστημίου Αιγαίου και υπαλλήλους του δημου Χιου. Το MUSICA είναι ένα καινοτόμο έργο που έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας Πλατφόρμας Πολλαπλών Χρήσεων, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο, τα κύματα και τον ήλιο για την ενίσχυση του ενεργειακού εφοδιασμού στην περιοχή των Οινουσσών. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για να γνωρίσουν τα παιδιά το πεδίο που αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ    

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μαρ 202429

Την αίτηση μπορούν να υποβάλλουν στο link: Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστ … – Gov.gr (www.gov.gr)

·         ο γονέας / κηδεμόνας του μαθητή /τριας

·         τρίτο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο

Θα χρειαστεί να:

·         συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet

·         επισυνάψετε Υπεύθυνη Δήλωση του άλλου γονέα ότι συναινεί στην υποβολή της αίτησης

·         καταχωρίσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας

·         συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία υποψήφιου μαθητή/τριας και τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool (από το σχολείο φοίτησης)

·         καταχωρίσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και την διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email)

·         επισυνάψετε το σχετικό αποδεικτικό δικαιολογητικό για ειδικές κατηγορίες μαθητών

·         να επιλέξετε Πειραματικό σχολείο (ανάλογα με τη φοίτηση του μαθητή, είτε το 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χίου, είτε το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χίου)

Μετά την οριστικοποίηση μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτηση όσες φορές επιθυμείτε μέχρι την ημερομηνία λήξης των υποβολών (17.4.2024). Σε κάθε οριστικοποίηση δηλώνετε υπεύθυνα ότι έχετε ελέγξει την αίτηση και ότι όλα τα στοιχεία είναι ορθά. Μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των υποβολών δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή.

Μετά το τέλος της διαδικασίας της κλήρωσης, με την είσοδο στην υπηρεσία, οι γονείς / κηδεμόνες μπορείτε να ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα της αίτησής σας.

Περισσότερες πληροφορίες στα 2 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΑ και στη ΔΙΠΕ ΧΙΟΥ:

 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ (sch.gr) (τηλέφ. 22710-20525)

2dimchio’s blog (sch.gr)  (τηλέφ. 22710-22411)

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (sch.gr) (τηλέφ. 22710-81990

Ενημερωθείτε αναλυτικά στα παρακάτω σχετικά έγγραφα:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ    

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!

Μαρ 202421
Στο μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές της Α και Β τάξης είχαν τη δυνατότητα να έχουν μια πρώτη εμπειρία με την τεχνητή νοημοσύνη, ζωγραφίζοντας τις δικές τους αποκριάτικες μάσκες και στη συνέχεια να τις «φορέσουν» με χρήση εφαρμογής Artificial Intelligence (AI).

από κάτω από: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων